آیا شما هم در جلسات برنامه ریزی وقتی نوبت تخمین زدن می رسد دچار سردرد و سردرگمی می شوید؟ پیش نیامده که رییس شرکت سرعت تیم شما را (بر حسب استوری پوینت خودتان) با سرعت تیم دیگری با استوری پوینت دیگری مقایسه کند؟ هیچ شده نمودار burndown را برای خوشحال کردن رییس (یا پروداکت اونر) قشنگ تر از آنچه واقعا اتفاق افتاده ترسیم کنید؟ اصلا چرا باید تخمین بزنیم؟ چرا باید درباره ثابت بودن طول اسپرینت ها سخت بگیریم؟
این جور شک کردن در اصول، می تواند باعث شود شما در یک دوره ی آموزشی اسکرام مردود شوید. ولی در اینجا ما مقاله ای داریم از جوشوا کریوسکی، مدیر شرکت اینداستریا ل لاجیک، که یک شرکت قدیمی مشاوره و آموزش متدهای چابک است. او در مقاله ی انقلابی اش ما را دعوت می کند به اصول چابک برگردیم: هدف تولید و ارائه ی ارزش است، نه صرفا رعایت قوانین اسکرام. او و همکارانش در چند سال اخیر تصمیم گرفته اند میزان چابکی خود را با صرفنظر کردن از اصولی مثل تخمین زدن و محاسبه سرعت (Velocity) و متغیر کردن طول اسپرینت ها افزایش دهند.
خواندن این مقاله هم برای چابک کارهای قدیمی و هم تازه واردها جالب خواهد بود، چرا که تجربیات یک عمر یک مربی اسکرام قدیمی را در خود دارد؛ چیزی متفاوت با هرآنچه در کتابها و کلاسها خوانده و شنیده اید. روشهایی چابک تر از چابک. شکستن اصول برای رسیدن به اصل.
مقاله را اینجا می توانید پیدا کنید:
و در آخر پیشنهاد جدی من این است که اگر مقاله را خواندید حتما نظرات دیگران در انتهای مقاله را هم ببینید. بخصوص حرفهای دان ولز در نوع خود خواندنی است.
نوشته شده توسط: علیکس (آبان 1390)
این دغدغه بزرگ من است! تخمین زمان!
اگر مقاله فارسی میشد دیگه چه بهتر 😉
ممنون
مقاله خوبی بود، ممنون، منتها من اعتقاد دارم برای تازه کارها همچنان پایبندی به قواعد اسکرام ضروری است. ریسک زیادی وجود دارد که رهاکردن قواعد افراد تازه کار را به بیراهه ببرد. و هر کس بخودش اجازه بدهد که تغییری ایجاد بکند بدون دانش نسبت به عواقب آن. اما کاملا موافقم که بعد از تجربه کامل قواعد و اصول ما بجایی برسیم که از بعضی قواعدبرای رسیدن به ارزشهای والاتر گذر کنیم. این کاملا مشابه شکستن اصول در هنر است که تنها استادان می توانند انجام دهند چرا که از درک بالاتری از زیبایی نشات میگیرد. ما زمانی می توانیم از قواعد ردشویم که به درک بالاتری رسیده ایم.
کاملا با شما موافقم. این مقاله را کسی نوشته که سالها تجربه ی مربی گری اسکرام و چابک دارد و این توصیه را برای تیم هایی دارد که به بلوغ تیمی رسیده اند و حالا می خواهند فراتر بروند و کارایی بالاتری داشته باشند.