یکی از چالش های اساسی تیم های چابک، استخدام افراد درست در تیم ها است. افرادی که بتوانند با “نادانسته ها” کنار بیایند، تعامل خوبی داشته باشند و … واقعیت این است که رفتار بسیاری از افرادی که در شرکتها
مشاهده کردیم ، مناسب تیم های چابک نیست و معمولا شرکتها نیز حاضر به سرمایه گذاری برای رشد آنها نیستند(البته شاید یکسری از این خصوصیت های رفتاری قابل تغییر نباشند). اما چگونه باید استخدام یا برنامه رشد مخصوص تیم های چابک داشته باشیم؟
به تازگی شرکت مکنزی و موسسه Scrum.org در یک اقدام مشترک، تحقیقاتی بر روی حوزه استخدام و رشد افراد تیمهای چابک انجام دادند و به یک سری خصوصیت رفتاری دست پیدا کردند که بیشترین تاثیر را بر تیمهای چابک دارد. متن کامل این گزارش را می توانید از اینجا دانلود کنید.
چه پارامترهایی برای افراد تیم چابک مهم است؟
هندل کردن ابهام
این خصوصیت بارزترین ویژگی افراد تیمهای چابک است، یعنی قرار نیست از اول همه چیز مشخص باشد. به مرور بسیاری از موارد روشن یا پدیدار خواهند شد. ولی خصوصیت رفتاری بعضی از افراد به گونه ای است که با این مورد نمی توانند کنار بیایند و دوست دارند در محیطی باشند از اول همه چیز مشخص و شفاف باشد.
موافق بودن
این خصوصیت در مورد این نیست که افراد به صورت کورکورانه با همه چیز موافق باشند. بلکه در یک فضای مثبت، بحثها حتی اختلاف نظرها گفته شود، افراد به هم گوش دهند، از هم سوال بپرسند. یعنی از اول جملات با “نه” یا چیزهایی مثل “بله ولی … ” شروع نشود.
برون گرایی
برون گرایی خصوصیت رفتاری که بیشتر از مالک محصول انتظار داریم، این به او کمک می کند ارتباط بهتری با ذینفعان مختلف داشته باشد.
روان رنجوری
روانرنجوری یا نوروتیسیزم (Neuroticisim) یکی از صفات شخصیتی بنیادین است که با اضطراب، ترس، بدخلقی، نگرانی، حسادت، یأس، غیرت و احساس تنهایی شناخته میشود. واکنش افراد مبتلا به عوامل استرسزا ضعیف است و احتمال اینکه اوضاع عادی را تهدیدآمیز و ناکامیهای کوچک را به یأس شدید تعبیر کنند، زیاد است. پیر ژانهروانشناس مشهور قرون ۲۰-۱۹ فرانسه، روانرنجوری یا نوروتیسیزم (Neuroticisim) را ضعف انرژی روانی دانسته و چنین تعریف است: «ناتوانی در تحقّق بخشیدن به رفتارهایی که در دنیای بیرون اثر میگذارند. انسان روانرنجور، زمان خود را به انجام دادن رفتارهایی کمارزش محدود میکند، به ویژه رفتارهایی که درونی شدهاند. ناتوانی در انتخاب، به ویژه در هنگام تصمیم گیری، یکی از عناصر اصلی روانرنجوری است.» (ویکی پدیا).
این خصوصیت بر عکس چند خصوصیت بالا، باید پایین باشد، یعنی هر چقدر کمتر بهتر است.
این نوشته برداشت من از این متن اصلی بعلاوه تجربیات شخصی بود. اگر تجربه خوب یا بدی در این خصوص و استخدام افراد داشتید، در قالب کامنت میتوانید با دیگران به اشتراک بگذارید.
چابک و موفق باشید
اسد صفری