یکی از مواردی که همیشه در ایران به عنوان یک نقطه ضعف بحساب می آید بحث کار تیمی است اینکه چند نفر با تخصص های مختلف بتوانند با یکدیگر کار کنند، در اکثر موارد نشدنی است یکی از دلایل مهم این است که افراد درون یک تیم یکدیگر را قبول ندارند یا تحمل یکدیگر برایشان سخت است به همین خاطر یکی از مواردی که در کار تیمی می تواند بسیار موثر باشد، بحث امنیت روانی است.
به طور خلاصه امنیت روانی یعنی افراد درون یک تیم بتوانند بدون ترس و واهمه از قضاوت یا مسخره شدن حرف های خود را با هم تیمی هایشان در میان بگذارند. خوب سوالی که اینجا بوجود می آید این است که مگر میشود و اصلا امکان پذیر است که، افراد درون یک تیم از یکدیگر بترسند یا نتوانند حرف های خود را به یکدیگر بزنند؟
به عنوان مدیر یک تیم من بارها این داستان را شخصا تجربه کردم، در یک جلسه تعدادی از افراد درباره موضوع خاصی با یکدیگر مشغول صحبت کردن بودند و به نظرمی آمد که به اتفاق نظر رسیده اند ولی بعد از جلسه یک یا چند نفر از آنها سراغ من آمدند و می گفتند: فلانی درست نمی گفت و نظر او درست نیست
سوالی که از ایشان پرسیدم این بود که چرا در جلسه و خطاب به همان افراد نگفتند؟
وقتی افراد بر سر مسائل سخت یا دشوار نمی توانند با یکدیگر صحبت کنند یا به یکدیگر بازخورد بدهند این نشانهای از پایین بودن سطح امنیت روانی در تیم است.
چگونه می توان این سطح امنیت روانی را در تیم ها افزایش داد؟
بر اساس تجربه شخصی من در برخورد با مسائلی از این دست همیشه این بوده است که اگر شما نتوانید مسئله ای که می خواهید آن را حل کنید اندازه بگیرید پس واقعاً بهبودی نیز نمی توانید در آن حاصل کنید. به نظر من اولین و درست ترین کار اندازهگیری سطح امنیت روانی در تیم هاست برای همین من از الگویی که شرکت گوگل معرفی کرده استفاده میکنم،( این فایل را از طریق این آدرس می توانید دانلود کنید)
این فایل شامل یک پرسشنامه است که همه اعضای تیم باید آن را پر کنند به خاطر داشته باشید که این کار باید در یک فضای امن اتفاق بیافتد تا افراد تیم حس نکنند که جواب این سوالات قرار است برعلیه آنها استفاده شود و یا اینکه تاکید کنید لازم نیست افراد اسم خودشان را در بالای این فرم بنویسند.
پس از پر شدن این پرسشنامه شما آن را بررسی کنید و نقاطی که فکر میکنید در آنها بسیار ضعیف هستید را کشف کنید و پس از کشف شما می توانید به عنوان یک مربی یا اسکرام مستر یا مدیر هدفی تعیین کنید و بر اساس هدف تعیین شده ابزارهایی را انتخاب و بر روی آنها تمرکز کنید.
دانلود فایل پرسشنامه – امنیت روانی تیم
چابک و موفق باشید
اسد صفری
سلام ممنون از مطلب خوبتون؟عالی بود.
سوا من اینه که پاسخنامه پرسشنامه ای که گذاشتین رو ندارین؟
چون پس از جواب دادن به اون سوالات تیمی به یه عدد می رسیم که قایدتا باید یه پاسخ نامه داشته باشیم.
نمی دونم چطور باید نتیجه گیری کنیم.
ممنون
پاسخ نامه؟ در واقع جوابهایی که افراد دادند رو باید تحلیل کنید. سوالاتی که اکثریت افراد تیم نمره پایینی دادند، محل تحلیل است که چرا این پایین است.
من این آزمون رو در تیمم پیاده کردم و میانگین حاصل به من نشون میده که تیم در دو قسمت عملکرد ضعیفی داره:
1) داشتن گارد در موضوعات
2) تلاش فردی تیم برای ایجاد اعتبار شحصی تا بولد کردن کار تیمی و یا کار دیگران
در این زمینه من چکاری میتونم انجام بدم که یک مقدار این گارد اعضا در تیم کمتر بشه؟
چجوری میتونم سوقشون بدم که در مکالمات ما فرد و شخصیت رو نشونه نگرفتیم و فقط دنبال راه حلی برای ادامه مسیر هستیم نه مقصر شمردن اونها برای کارهای گذشته!
ممنونم