چگونه تیم خود-سازمانده ایجاد کنیم؟

در 10 سال گذشته تجربه من، یکی از سر و صداهای الکی در جامعه چابک ساختن تیم های خود سازمان یافته بود. همه در مورد آن صحبت می کنند اما هیچ کس نمی داند چگونه باید یک تیم خود سازمانده باید ایجاد کرد.

همه چیز در مورد تصمیم گیری است


همه تیم ها با دو نوع مسئله روبرو هستند: تصمیم گیری و اجرا.

. وقتی تیم خود سازمانده نشده باشد ، کسی (که ما آن را مدیر می نامیم) همه تصمیمات را می گیرد و تیم فقط آنها را اجرا می کند. هر زمان که می خواهیم تیم خود سازماندهی ایجاد کنیم، باید بخشی یا همه این تصمیمات را به تیم تفویض کنیم.

همه چیز در مورد تفویض اختیارات است

کتاب های مدیریت و رهبری در مورد تفویض اختیار زیاد صحبت می کنند. اما اگر تجربه مدیریت حتی یک تیم کوچک را داشته باشید، می دانید که چقدراین کار در عمل دشوار است. تفویض هر نوع تصمیم به دو عامل مهم بستگی دارد:

  • سطح بلوغ
  • تأثیرات تصمیم گیری

فرض کنید که شما تیم نابالغی دارید، اگر اختیارات زیادی به آنها بدهید، تیم ممکن است در یک وضعیت آشفته قرار بگیرد و حتی برعکس عمل کند. در مقابل، اگر تیم باتجربه و بالغی داشته باشید و به آنها هیچ اختیاری ندهید، تنها انجام کارها برای آنها بسیار خسته کننده و حوصله بر خواهد بود.

چگونه بین اختیارعمل و بلوغ تیم تعادل برقرار کنیم

من برای ایجاد بالانس به اختیار عمل و بلوغ تیم از پرکتیسی بنام پوکر delegation استفاده میکنم.

“فضای خاکستری” زیادی بین دیکتاتور بودن و آنارشیست بودن وجود دارد. بیشتر مدیران فکر می کنند که باید مانند یک دیکتاتور یا آنارشیست رفتار کنند. ریشه آنارشیسم از یونان باستان anarkhia است ، به معنی “بدون حاکم” ، مرکب از پیشوند an- (یعنی “بدون”) و کلمه arkhos (به عنوان مثال “رهبر” یا “حاکم”). (ویکیپدیا)

تفویض اختیار یک فرآیند گام به گام است. شما اختیارات را به صورت کنترل شده و تدریجی به افراد دیگر واگذار می کنید. بعلاوه، این بسیار وابسته به کانتکست است. شما می خواهید تا آنجا که ممکن است تفویض اختیار کنید اما اگر بیش از حد پیش بروید ممکن است هرج و مرج شکل بگیرد.

نحوه تفویض اختیار در عمل

تفویض اختیار یک چیز باینری نیست که آن را یکباره باید تفویض کنیم یا نه، بر اساس این مدل، 7 سطح تفویض اختیارات وجود دارد:

  • Tell : من به عنوان مدیر تصمیم می گیرم و به آنها خواهم گفت.
  • Sell : من به عنوان مدیر تصمیم می گیرم و سعی می کنم آنها را بفروشم(ایجاد رغبت).
  • Consult : من مشورت می‌کنم و سپس تصميم خواهم گرفت.
  • Agree : ما با هم تصمیم خواهیم گرفت.
  • Advice : من توصیه می کنم اما آنها تصمیم می گیرند.
  • Inquire : بعد از اینکه آنها تصمیم گرفتند، پرس و جو می کنم
  • Delegate : من به طور کامل تفویض می کنم

وضعیت فعلی تفویض اختیارات را به تصویر بکشید

قانون دوم تفویض اختیارات این است که: « تفویض اختیار یک فرآیند گام به گام است. شما اختیارات را به صورت کنترل شده و تدریجی به افراد دیگر واگذار می کنید. بعلاوه، این بسیار وابسته به کانتکست است. شما می خواهید تا آنجا که ممکن است تفویض اختیار کنید اما اگر بیش از حد پیش بروید ممکن است هرج و مرج شکل بگیرد. “

اولین مرحله ایجاد یک تیم خود سازمان، به تصویر کشیدن وضعیت فعلی تفویض اختیارات است. تصویر زیر را مشاهده کنید:

1- برای دو یا سه هفته سعی کنید تصمیماتی که می‌گیرید را یک جا ثبت کنید، به عنوان مثال ، “امروز من یک عضو جدید برای تیم استخدام کردم” ، “امروز ، من از تیم خواستم ویژگی جدیدی را پیاده سازی کنند”

2- یک تابلو یا برد اختیارات در ابزاری مثل میرو ایجاد کنید

3- به تیم اجازه دهید وضعیت موجود را درک کنند و مدل تفویض اختیارات هفت مرحله ای را برای آنها توضیح دهید.

4- به آنها اجازه دهید در مورد وضعیت آینده تصمیم بگیرند، و البته شما در مورد تاثیرات این تصمیمات باید به آنها توضیح بدهید.

5- در جلسه رترو انتهای اسپرینت یا هر جلسه بازنگری، این تابلوی اختیارات را مرور کرده و مجدداً درباره وضعیت آینده تصمیم بگیرید. تفویض اختیار یک فرآیند مرحله به مرحله است. شما اختیارات را به صورت کنترل شده و تدریجی به افراد واگذار می کنید.

ایده اصلی این است که تا آنجا که می توانید اختیارات خود را به تیم اختصاص دهید، اما این تفویض براساس کانکست و بلوغ تیم خواهد بود. به تصویر کشیدن این فرآیند باعث افزایش شفافیت می شود که می تواند سطح بلوغ تیم را افزایش دهد.

موفق باشید

اسد صفری

نوشته انگلیسی در سایت FactfulAgility.com

درباره اسد صفری

اسد صفری – مربی تحول چابک سازمان و تیم های نرم افزاری. مدارک حرفه ای: CSP - CSM - PSM - PSPO - CDA - Management 3.0 برخی تجربیات: رئیس دفتر تحول چابک شرکت داده ورزی سداد(بیشتر از ده تیم نرم افزاری) - مربی چابک شرکت رامند (تیم های موبایل و گیم سازی) - مدیر تولید نرم افزار SimplyDesk برای شرکت فرانسوی PCI - مربی مشاور شرکت های:خدمات انفورماتیک، ارکید فارمد، فراداده، الفبا برخی از سوابق مشاوره کوتاه مدت و تدریس : علی بابا، فناپ، تجارت الکترونیک پارسیان، بیمه سامان، مهندسین مشاور تجارت (بانک تجارت)، بیمه ایران، پارس آنلاین، شرکت رهنما، ورانگر، انتشارات پزشکی کوثر، فولا آلیاژی یزد، پارک علم فناوری کردستان و ... . عضو انجمن های بین المللی Agile Alliance - Scrum Alliance

1 دیدگاه در “چگونه تیم خود-سازمانده ایجاد کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.